Złamanie nogi - rehabilitacja

Założył master_44, 28 marca 2007 · 429 106 wyświetleń · strona 877 z 977

witch

eliska napisał(a):

Witch, dzięki za inf. skrzypovita, no to nas już bedzie trójka - grupa społeczna skrzypovity jest i , heehe, możemy smiało mówić już o strukturze społecznej 😉
Z racji Twojego doświadczenia - prezesura forum- proponuje Tobie objęcie pozycji przewodniczącej
🙂

To mamy" podkomisję" - skrzypolaski (bo skrzypiące laski nie brzmi ładnie) 🙂
alawpr

witch napisał(a):

alawpr napisał(a):

witch napisał(a):

Takiej to dobrze. Spacerki uskutecznia, na słoneczku sie wygrzewa a ja 2 okna umyłam. Nie ma sprawiedliwości 🙁

wpadnij do mnie ,trochę sie znajdzie do mycia 😉 A ja pospaceruję 😉)

Zapomnij 🙂

Zapomnialam.......

prazynka
Hej, no to zaczynamy : link zewnętrzny zablokowany
witch

alawpr napisał(a):

eliska napisał(a):

Witch, dzięki za inf. skrzypovita, no to nas już bedzie trójka - grupa społeczna skrzypovity jest i , heehe, możemy smiało mówić już o strukturze społecznej 😉
Z racji Twojego doświadczenia - prezesura forum- proponuje Tobie objęcie pozycji przewodniczącej
🙂

Halo ,a ja -też pobieram ten specyfik jak dziewczyny ;-(
To już możemy w pokera pograć albo karetę ciągnąć. 4 to już pokaźna siła 🙂
eliska

alawpr napisał(a):

eliska napisał(a):

🙂

Halo ,a ja -też pobieram ten specyfik jak dziewczyny ;-(
no to witaj w grupie 😉
no to proponuję Alę, też z racji doswiadczenia naczelnej forum, jako kandydatke na przewodniczącą,
nic, tylko wybory sie odbedą....
😉
witch

prazynka napisał(a):

Bez komentarza 🙁

marchewka

prazynka napisał(a):

kurczę, ja to jestem taka zawężona umyslowo do piszczeli, że nawet nie widzę, gdzie masz to złamanie!

alawpr
O mamuniu..................a co ze stopą ,że taka wygięta???????
Irko

prazynka napisał(a):

No tak sobie patrze na te fotki i nic nie widze

alawpr

marchewka napisał(a):

prazynka napisał(a):

kurczę, ja to jestem taka zawężona umyslowo do piszczeli, że nawet nie widzę, gdzie masz to złamanie!

Ja też nie widzę,tylko ta stopa jakaś wygięta dziwnie. A okulary mam na nosie????????

Irko
to tak jak człowiek się nie zna to może lepiej niech nie zabiera głosu co wy na to 😉
alawpr
Idę na kawkę do kuchni.
prazynka

alawpr napisał(a):

O mamuniu..................a co ze stopą ,że taka wygięta???????

no właśnie wygięta bo podwichnięta i w 1 szpitalu nie nastawili, puchła, puchła a potem musiałam jeszcze dwa tygodnie czekać na operację bo nie można było przez tą opuchliznę operować. Mam kupę zdjęć też na kliszy i niezły kolorowy rezonans ale to jak baterie kupię to wrzucę, pewnie po niedzieli

ojacie

marchewka napisał(a):

prazynka napisał(a):

Ja też nie widzę, ale nie martw się marchewka u siebie też nic wiedziałam, a oni mówią że trójkostkowe 🙂

Irko
prażynko napisz coś o tym
alawpr

alawpr napisał(a):

marchewka napisał(a):

prazynka napisał(a):

Ja też nie widzę,tylko ta stopa jakaś wygięta dziwnie. A okulary mam na nosie????????

Kurka bo to nie piszczel tylko skokowy. A okulary na nosie nadal.

Irko
acha no teraz już jasne .............. dzięki
prazynka

Irko napisał(a):

prazynka napisał(a):

link zewnętrzny zablokowany tu widać różnice w wyglądzie kości skokowej, w prawej P cała kość a w lewej L nie wiadomo co

Aurora

alawpr napisał(a):

marchewka napisał(a):

prazynka napisał(a):

Stopa wygięta to prawdopodobnie dodakowy efekt tego złamania, czyli gdzieś w okolicach kostki, ale ja też się na tym za bardzo nie znam.

Irko
takie podpowiedzi i człowiek się czegoś nauczy
Irko
przażynko dołącz sobie link ze zdjęciem do podpisu 😉 będzie łatwiej się odnieść
Aurora

prazynka napisał(a):

Irko napisał(a):

prazynka napisał(a):

link zewnętrzny zablokowany tu widać różnice w wyglądzie kości skokowej, w prawej P cała kość a w lewej L nie wiadomo co

Powiem Tobie, że ja chyba miałam bardziej rozpieprzone(może wrzucę fotki, ale musiałabym zeskanować bo nie mam zdjęć rtg na kliszy, tylko jakby ksero tych fotek), więc tym bardziej współczuję, że tak długo się z tym bujasz...

Irko
o kurde pomyliłem sory prazynko oczywiście wybaczcie
Aurora
Ojacie, smarujesz bliznę maścią? Poprawiło się coś?
Irko
o kurde pomyliłem sory prazynko oczywiście wybaczcie
prazynka

Aurora napisał(a):

prazynka napisał(a):

Irko napisał(a):

Powiem Tobie, że ja chyba miałam bardziej rozpieprzone(może wrzucę fotki, ale musiałabym zeskanować bo nie mam zdjęć rtg na kliszy, tylko jakby ksero tych fotek), więc tym bardziej współczuję, że tak długo się z tym bujasz...

to tak łagodnie na zdjęciu wygląda ale jak umieszczę rezonans 3 D to masakra, same kawałki z rozwałkowaniem kości, lekarz mi powiedział po roku, że nie wiedział czy składać czy amputować

Aurora

prazynka napisał(a):

to tak łagodnie na zdjęciu wygląda ale jak umieszczę rezonans 3 D to masakra, same kawałki z rozwałkowaniem kości, lekarz mi powiedział po roku, że nie wiedział czy składać czy amputować

A ten lekarz dobry był? Czy tak tylko teraz gada? Bo wiesz jak z nimi ...

prazynka

Aurora napisał(a):

prazynka napisał(a):

A ten lekarz dobry był? Czy tak tylko teraz gada? Bo wiesz jak z nimi ...

Opinie tylko dobre o nim słyszałam

Do**ta
Z tą amputacją to on tak na serio ???

smileys/surprise.gif

marchewka

prazynka napisał(a):

Aurora napisał(a):

prazynka napisał(a):

wygładało jakby ktoś wrzucił kości do kubeczka i pomieszał, rzeczywiście piszczel to chociaż wiadomo gdzie początek środek i koniec, a tu, wyższa szkoła, musisz mieć dobrego lekarza, bo byle jaki to na taki magiel nie bardzo...