Złamanie nogi - rehabilitacja

Założył master_44, 28 marca 2007 · 429 106 wyświetleń · strona 898 z 977

prazynka

edziag napisał(a):

prazynka napisał(a):

edziag napisał(a):

a jak ruchomość twojej stopy? ja mam 50 %

u mnie wygląda tak: mogę wyprostować podeszwowo znacznie ale zgiąć grzbietowo to już fatalnie 🙁 a na boki wcale

no to tak jak u mnie, podeszwowo jeszcze ujdzie w tłoku ale w drugą stronę porażka 🙁

bardzo boli mnie coś w kostce tej zewnętrznej i tam pojawia mi sie wysięk stawowy boli też po obu stronach achillesa, ale achillesa mam prawidłowego więc pewnie to te więzadła 🙁

alawpr

witch napisał(a):

LillaKorn napisał(a):

prazynka napisał(a):

To mam blisko do frani Twojej teściowej 🙂

Pamiętajcie, żeby taką praleczkę porządnie uziemić bo może być zgon!

Dla pewności - nogi w gumiakach (tak to się chyba nazywa ?) trzymać podczas zabiegu 🙂

Mam twarzowe w kwiatki 😉

prazynka

edziag napisał(a):

prazynka napisał(a):

edziag napisał(a):

mam 🙂 ale ciągle liczę że w końcu mnie odwiedzisz i pokażesz naocznie i namacalnie 😉

no słuchaj w piątek znów przyjeżdżam nocnym i choćby tym razem na czterech to na pewno dojadę bo już mi wstyd no 🙂

trzymam cię za słowo, weź jakieś zdjęcia to może uda mi się je pokazać w czwartek mojemu orto.

teczysko mam przygotowane, tak obfita dokumentacja 🙁

alawpr
Prazynko a jak po dzisiejszym zastrzyku? lepiej?
edziag

prazynka napisał(a):

edziag napisał(a):

prazynka napisał(a):

u mnie wygląda tak: mogę wyprostować podeszwowo znacznie ale zgiąć grzbietowo to już fatalnie 🙁 a na boki wcale

no to tak jak u mnie, podeszwowo jeszcze ujdzie w tłoku ale w drugą stronę porażka 🙁

bardzo boli mnie coś w kostce tej zewnętrznej i tam pojawia mi sie wysięk stawowy boli też po obu stronach achillesa, ale achillesa mam prawidłowego więc pewnie to te więzadła 🙁

jestem pos wrażeniem twojej autodiagnozy, ja nawet nie potrafię opisać co mnie boli nie mówiąc już o stwierdzeniu jak.

alawpr
Bo Prazynka po szkole medycznej-pielęgniarskiej.Taka bestia 😉 Język fachowca 😉
LillaKorn
Narazie Laski! Wkładam stosowne "spodenki" i lecę na masażyk, pa
prazynka

alawpr napisał(a):

Prazynko a jak po dzisiejszym zastrzyku? lepiej?

brałam wczoraj z niedzieli, gdyż jak wróciłam to było póżno i bałam się na noc ją aplikować, więc wczoraj trzepało mniej ale jednak, kolejny sprawdzian jutro

alawpr

LillaKorn napisał(a):

Narazie Laski! Wkładam stosowne "spodenki" i lecę na masażyk, pa

Lec,kochana i pięśc swą nózie;-)

prazynka

edziag napisał(a):

prazynka napisał(a):

edziag napisał(a):

jestem pos wrażeniem twojej autodiagnozy, ja nawet nie potrafię opisać co mnie boli nie mówiąc już o stwierdzeniu jak.

Jak ma się tyle opisów badań, co grube jak biblia i po męczeniu lekarzy o dokładne tłumaczenie to taką wiedzę już się ma 🙂 a poważnie to nikt nie wie, co boli w tej kostce i pięcie, tyle tam nieprawidłowości,

edziag
Prażynko ciekawe co powie mi ten twój spec. on robi też USG?
alawpr
Kasiek odpisała 😉
edziag
ale co.....
alawpr
Kasiek prosi ,zeby pozdrowic wszystkich. O 20:00 ma spotkanie z lekarzami sportowymi.Po wszystko opisze. Nadmienila ,że kontaktowała sie z Jasmar i mowila ,że teskni za nami 😉)
prazynka

edziag napisał(a):

ciekawe co powie mi ten twój spec. on robi też USG?

Byłam u niego tylko w Sport Klinice, tam mają beznadziejne RTG. Usg nie zlecał mi, sama na własny użytek robiłam te badania teraz niedawno, bo po artroskopii u niego ciągle było źle, myślę czy nie wysłać mu moich płytek aby zerknął, zwłaszcza, że coś tam nie tak z bloczkiem kości skokowej podobno, on jest dobrym chirurgiem ale czy powie Ci coś więcej to nie wiem

edziag
po co tęskni jak może tu pisać zamiast tęsknić....
prazynka

alawpr napisał(a):

Kasiek prosi ,zeby pozdrowic wszystkich. O 20:00 ma spotkanie z lekarzami sportowymi.Po wszystko opisze. Nadmienila ,że kontaktowała sie z Jasmar i mowila ,że teskni za nami 😉)

zbiorowa konsultacja ? Fantastycznie !

alawpr
Kasia na mieszane uczucia po wizycie u swego lekarza i teraz czeka na konsultację u sportowych.
alawpr

edziag napisał(a):

po co tęskni jak może tu pisać zamiast tęsknić....

Była zalatana i przebywała u mamy.

alawpr
No ładnie, ja tu pisiu,pisiu, a cwiczenia w lesie.Idę bo już jedne cwiczenia odpuściłam.Oj nieładnie ;-(
prazynka
Też teraz uciekam, wsadzę nogę w pole magnetyczne, może skubana do jutra poprawi się, jutro o 9 indywidualna rehabilitacja
a.

edziag napisał(a):

prazynka napisał(a):

edziag napisał(a):

link zewnętrzny zablokowany -zaszalałam i będę ćwiczyć

No Edziag, masz skypa? To sobie popatrzymy jak ćwiczymy takie same nogi na takim samym sprzęcie 🙂

mam 🙂 ale ciągle liczę że w końcu mnie odwiedzisz i pokażesz naocznie i namacalnie 😉

ino można przypuchnąć

a.

a. napisał(a):

edziag napisał(a):

prazynka napisał(a):

No Edziag, masz skypa? To sobie popatrzymy jak ćwiczymy takie same nogi na takim samym sprzęcie 🙂

ino można przypuchnąć

chcialm sie wytlumaczyc z komentarza z kosmosu..ale ja wcale tego nei cytowalam ale ten o saunie (nie pilam wina, nie patrzcie tak na mnie)

witch

a. napisał(a):

a. napisał(a):

edziag napisał(a):

ino można przypuchnąć

chcialm sie wytlumaczyc z komentarza z kosmosu..ale ja wcale tego nei cytowalam ale ten o saunie (nie pilam wina, nie patrzcie tak na mnie)

I tej wersji się trzymaj żeby nie wiem co 😉

prazynka
🙂 dziewczyny a czy pojawia się tu jeszcze osoba o nicku Verona?
witch

prazynka napisał(a):

Verona częściej "widywana "jest na wątku - brak zrostu kości podudzia.

prazynka

witch napisał(a):

prazynka napisał(a):

Tam zostawiłam jej wiadomość ale cisza 🙁

master332
aha dzieki za szybko odpowiedz;) co do tego bolu to przez pierwszy poltora tygodnia myslalem juz ze cos jest zle bo kiedy wzialem noge na dol to od razu mi puchla i strasznie bolala ale wyczytalem ze to normlne (najgorsze bylo w tym ze pierwsze 3dni mnie nie bolal potem sie zaczelo).teraz tez czasami troche poboli no ale wkoncu bylo zlamane z tym ze moge sie o nie oprzec i jak ja tak troche poruszam czy palcami to tez nie boli. Pozdro dla polamanych 😉 jeszcze jedna rzecz moze troche dziwna ale czy jak bede chodzil o jedenj kuli to nic mi sie tam nie przusnie czy cos zle nie zrosnie ? bo jestem zielony w tym temacie;D
alawpr

prazynka napisał(a):

witch napisał(a):

prazynka napisał(a):

Tam zostawiłam jej wiadomość ale cisza 🙁

Wróciła do życia i czasu jej brakuje 😉

alawpr

master332 napisał(a):

aha dzieki za szybko odpowiedz;) co do tego bolu to przez pierwszy poltora tygodnia myslalem juz ze cos jest zle bo kiedy wzialem noge na dol to od razu mi puchla i strasznie bolala ale wyczytalem ze to normlne (najgorsze bylo w tym ze pierwsze 3dni mnie nie bolal potem sie zaczelo).teraz tez czasami troche poboli no ale wkoncu bylo zlamane z tym ze moge sie o nie oprzec i jak ja tak troche poruszam czy palcami to tez nie boli. Pozdro dla polamanych 😉

To dobrze ,że nie boli.Już masz bliżej niż dalej. Trzymaj sie 😉