witch napisał(a):
No to mają po premii. Usprawiedliwiona jest tylko Lilla, która rano musi wstać do pracy 🙂kasiek79 napisał(a):
A gdzie nocna zmiana?????? Gdzie JASMAR gdzie ALAWPR???
LILLA chyba moich postów nie czytała bo nic nie odpisała????
Złamanie nogi - rehabilitacja
Założył master_44, 28 marca 2007 · 429 106 wyświetleń · strona 919 z 977
witch napisał(a):
jasmar napisał(a):
marchewka napisał(a):
ja teraz też muszę tak delikatnie jak Ty, z tym sitkiem w kości...ale można się przyzwyczaić, mi tylko brakuj biegania, czuję się jak emeryt, wszędzie wolno, ostrożnie, z namysłem...
Marchewko czy powiedzieli Ci jak długo zarastają się te dziurki w kości??? I kiedy bedziesz mieć następne RTg?? A czy te dziury widać na zdjęciu???
Dziurki w kościach to przepięknie i szybko wypełnia pani w reklamie Danonków (chyba?) w życiu jednak tak dobrze i byle czym nie idzie tego zrobić. Sądzę, że wypełnienie tych szczelin to szybszy proces niż zrost kości. A na pewno mniej uciążliwy.
Kurczę cały czas mnie to nurtuje-kiedy po wyciągnięciu będzie można zacząć normalne życie, nie bojąc się, że coś tam się połamie czy nie wytrzyma i pęknie. Czyli ile chodzi się o kulach lub przebywa na L4???/ Może ktoś wie????
Dota napisał(a):
Jakie masz zespolenie i kiedy się połamałaś? Mnie wkrótce też to czeka i jestem ciekawa.Gocha5 napisał(a):
3.XII wizyta kontrolna i umówienie na wyjmowanie złomu- mam nadzieję , że się uda w styczniu.
Za tydzień będziesz już wiedzieć co i jak.
Gocha5 napisał(a):
Jeszcze ja się dołączam na 3 grudnia 🙂
Gocha jak Ty blisko- to też dołącz się do tej kawki
marchewka napisał(a):
wiem, u mnie to samo, ale może skoro nam nic o tym nie mówią to znaczy, że nie trzeba?
Praktycznie możemy sobie pogdybać m.in na forum a o leczeniu decyduje de facto lekarz.
edziag napisał(a):
mam też nowy 🙁 objaw, zasypiam, śpię kilka godzin a potem budzi mnie ból stopy w okolicy złamania, taki tępy i jednostajny, cholernie męczący, powiedziałam o tym mojej rehabilitantce, twierdzi że to więzadła bolą i tego się trzymam, liczę że szybko przejdzie. na razie na noc smaruja altacetem bo mam wieczorem banie a nie stopę. odsypiam noce nad ranem.
Kurde jak Was czytam to aż się dziwię -sobie. Ja to chyba jakaś nienormalna-po pierwsze ciągle jestem ostatnio śpiąca( dziś spałam od 23 do po 9 rano czyli ponad 10 godzin)-a może zapadam w sen zimowy??? A po drugie niewiele mnie boli- dokucza raczej wieczorem, ale to opuchlizna, mam wrażenie jakby ktoś rozciągał mi na siłe skórę, trochę w środku przy chodzeniu(pewnie te jakieś nierozciągnięte ścięgna) ale jak już się położę to nic nie boli i śpię jak złoto. Bardzo Wam współczuję-tym marnie śpiącym a Prażynka to już chyba szczyt rozpaczy
marchewka napisał(a):
witch napisał(a):
Dziurki w kościach to przepięknie i szybko wypełnia pani w reklamie Danonków (chyba?) w życiu jednak tak dobrze i byle czym nie idzie tego zrobić. Sądzę, że wypełnienie tych szczelin to szybszy proces niż zrost kości. A na pewno mniej uciążliwy.
też mam taką nadzieje, ale historia mówi, że może być róznie, duzo wyjasni rtg w styczniu, ja na wszelki wypadek boję się stawać na tę nogę..
No właśnie tego się obawiam -strachu. Jak tu stanąć na nodze jak już jej śrubki nie trzymają???/Poczekam na wieści od Marchewki w końcu jest trochę przede mną
aga-ka16 napisał(a):
Witam!
Mi po konsultacji nie jest dziś wesoło. Już się wypłakałam więc mogę napisać. Lilla chyba podzielę Twój los i będę czekać na zrost długo....Niby po zdjęciu gipsu noga trzyma się dobrze, w badaniu takim ręcznym była sztywna i nie bolała. Jednak zdjęcia nie pokazały żadnego postępu. Lekarz spytał mnie czy zdecydowałabym się na drut śródszpikowy, bo góra już zaczęła się dobrze zrastać, tylko ten cholerny dół stoi w miejscu tak jak stał. Nie zdecydowałam się jednak na razie, zostałam bez gipsu i ze skierowaniem na magnetronik, czy coś takiego. Zobaczymy 15 stycznia jakie to dało rezultaty. Mam obciążać nogę do 40-50kg. Nie wiem co o tym wszystkim myśleć, czy dobrze zrobiłam odciągając to wszystko w czasie? Mam mieć jeszcze konsultację prywatnie u innego lekarza w następnym tyg. Zobaczymy co on powie. Mój orto jak go zapytałam dlaczego tak jest to powiedział, że tylko w 1/5 przypadków niezrastania się można zdjagnozować, a 4/5 to nie wiadomo dlaczego mają takie opóźnienia.
Ciekawa jestem co zrobilibyście na moim miejscu? POCIESZCIE PROSZĘ BO MAM MEGA DOŁA...
Dota napisał(a):
Jakie masz zespolenie i kiedy się połamałaś? Mnie wkrótce też to czeka i jestem ciekawa.Gocha5 napisał(a):
3.XII wizyta kontrolna i umówienie na wyjmowanie złomu- mam nadzieję , że się uda w styczniu.
Za tydzień będziesz już wiedzieć co i jak.
Gocha5 napisał(a):
Połamałam się 21 stycznia 2009r. i mam gwoździa śródszpikowego i 2 śrubki. W czwartek będzie nowe zdjęcie rtg od lipca, więc wszystko się okaże 🙂
Hmmm to trzy dni przede mną!
LillaKorn napisał(a):
Kasiu moj aktualny stan nogi byl oceniony prze ortopedę prowadzącego i ortopedę dodatkowago. Obaj mają identyczne zdanie. Zrost opóźniony, noga krótsza i skrzywiona.kasiek79 napisał(a):
oto moje nowe foty Jak dla mnie fatalne ale podobno jest bardzo dobrez
A tutaj to juz w ogóle byłabym pewn ze noga jest krzywusieńka A jednak...... nie.......... Daletoge pytałą LILLE czy jej zdjecia ktos inny ogladał i komentował (orto) bo mi niektórzy mówili ze jest spieprzona Ale wiecej powiedziało ze jest dobrze i nawet przykąłdali karteczki i tłumaczyli ze ejst oś a odłamy................. niestety paskudnie sie połamałam to i tak wyfgląda. Jak dla mnie moje zdjęcia nie róznią się do LILLI ale ja laik
jasmar napisał(a):
O przepraszam-byłam wczoraj, poczytałam, odpisałam i poszłam spać. Wczoraj ok 8 rano miałam spotkanie z promotorką, potem zabiegi i cały dom na głowie po południu. W zasadzie żyję już normalnie -jedyne odstępstwo to zakupy i to, że po południu na troszkę siadam i daję nogę wyżej. A że ja jestem śpioch czyli swoje 9 a nawet 10 godz. muszę odespać to padam wcześniej. A jeśli posiedzę dłużej to potem rano odsypiam jak nie mam wyjścia-dobrze że zabiegi mam na ok 11. A w przyszłym tygodniu na 12. Ale jak wrócę do pracy to ............................nie wiem jak będzie. Pewnie będę musiała się przyzwyczaić do mniejszej ilości snu. Ale nie narzekam!!!!!witch napisał(a):
No to mają po premii. Usprawiedliwiona jest tylko Lilla, która rano musi wstać do pracy 🙂kasiek79 napisał(a):
Mój dizisja jescze idzie na nocke wiec ja pewnie długo posiedze Tak wiec czekam z ciastem
kasiek79 napisał(a):
no to wielka szkoda Własnei zagladałą jescze raz w twoje zdjecia i co do długości to faktycznie widac jak odłamy zaszły na siebie i noga może byc krtósza ale co do krzywości to mam wrazenie że na moim zdjęciu wyglada to inaczej. Ale skoro kilu tak poiedziało ot moze faktycznie masz krzywszą Ale..... do 3 stopni nic na pewno nie bedzie widac a na pewno nie będzie ci to w niczym przeszkadzało. Oby ten zrost był czego ci życzę
Jasne z tym można funkcjonować. Wkurzona jestem, bo być może można było tego uniknąć. Teraz czekam na swój zrost. A propos Twoj zrościk jest całkiem całkiem.
jasmar napisał(a):
marchewka napisał(a):
witch napisał(a):
też mam taką nadzieje, ale historia mówi, że może być róznie, duzo wyjasni rtg w styczniu, ja na wszelki wypadek boję się stawać na tę nogę..
No właśnie tego się obawiam -strachu. Jak tu stanąć na nodze jak już jej śrubki nie trzymają???/Poczekam na wieści od Marchewki w końcu jest trochę przede mną
ja to mam tyle dziur, że mną się nie sugeruj, pewnie wszyscy mnie wyprzedzicie 😉
LillaKorn napisał(a):
Gocha5 napisał(a):
Połamałam się 21 stycznia 2009r. i mam gwoździa śródszpikowego i 2 śrubki. W czwartek będzie nowe zdjęcie rtg od lipca, więc wszystko się okaże 🙂
Hmmm to trzy dni przede mną!
Z tego co pamiętam w styczniu nas trochę przybyło.
Gocha5 napisał(a):
A co to się dzisiaj stało, zablokowałam forum??? Wszyscy zniknęli??? W tygodniu ledwo nadążam Was czytać, a dziś jakiś zastój. 🙁
ja juz jestem ae widze ze narazie ciebie nie ma
LillaKorn napisał(a):
Jasne z tym można funkcjonować. Wkurzona jestem, bo być może można było tego uniknąć. Teraz czekam na swój zrost. A propos Twoj zrościk jest całkiem całkiem.kasiek79 napisał(a):
no to wielka szkoda Własnei zagladałą jescze raz w twoje zdjecia i co do długości to faktycznie widac jak odłamy zaszły na siebie i noga może byc krtósza ale co do krzywości to mam wrazenie że na moim zdjęciu wyglada to inaczej. Ale skoro kilu tak poiedziało ot moze faktycznie masz krzywszą Ale..... do 3 stopni nic na pewno nie bedzie widac a na pewno nie będzie ci to w niczym przeszkadzało. Oby ten zrost był czego ci życzę
Pocieszyłas mnie mówiąc ze zrościk mam całkiem Ja szczerze nic nie wiedzę wiec pzostało mi tlyko wierzy fachowcom że jest dobrze 🙂
aga-ka16 napisał(a):
Witam!
Mi po konsultacji nie jest dziś wesoło. Już się wypłakałam więc mogę napisać..............
Ciekawa jestem co zrobilibyście na moim miejscu? POCIESZCIE PROSZĘ BO MAM MEGA DOŁA...
marchewka napisał(a):
ja to mam tyle dziur, że mną się nie sugeruj, pewnie wszyscy mnie wyprzedzicie 😉
Marcheweczko to nie wyścigi i ja nie zamierzam Cię wyprzedzać. A może bez żelastwa pójdzie Ci zarastanie dziurek piorunem???? Tego Ci życzę z całego serca. I wyjaśnij mi proszę bo jakoś nie bardzo to widzę-dlaczego masz 26 dziurek jak śrub było 13??? Czy ja też będę miała dziur dwa razy więcej??? Od czego to zależy. Mam nadzieję, że to nie za skomplikowane pytania??
aga-ka16 napisał(a):
Witam!
Mi po konsultacji nie jest dziś wesoło. Już się wypłakałam więc mogę napisać. Lilla chyba podzielę Twój los i będę czekać na zrost długo....Niby po zdjęciu gipsu noga trzyma się dobrze, w badaniu takim ręcznym była sztywna i nie bolała. Jednak zdjęcia nie pokazały żadnego postępu. Lekarz spytał mnie czy zdecydowałabym się na drut śródszpikowy, bo góra już zaczęła się dobrze zrastać, tylko ten cholerny dół stoi w miejscu tak jak stał. Nie zdecydowałam się jednak na razie, zostałam bez gipsu i ze skierowaniem na magnetronik, czy coś takiego. Zobaczymy 15 stycznia jakie to dało rezultaty. Mam obciążać nogę do 40-50kg. Nie wiem co o tym wszystkim myśleć, czy dobrze zrobiłam odciągając to wszystko w czasie? Mam mieć jeszcze konsultację prywatnie u innego lekarza w następnym tyg. Zobaczymy co on powie. Mój orto jak go zapytałam dlaczego tak jest to powiedział, że tylko w 1/5 przypadków niezrastania się można zdjagnozować, a 4/5 to nie wiadomo dlaczego mają takie opóźnienia.
Zastanów się poważnie nad gwożdziem.
marchewka napisał(a):
Nie wiem jakiej jesteś postury, ale mi lekarz we Wrocławiu powiedział, że drobne, chude, wysokie kobiety, jasnej maści zwłaszcza mają problemy ze zrastaniem, u mnie ta teoria się sprawdza.
To fajnie, że jestem drobną, chudą, bardzo wysoką brunetką, a nie blondynką, bo jak widać kolor włosów wpłynął u mnie na zrost. 🙂
kasiek79 napisał(a):
witch napisał(a):
Kasiek, Prażynka -kawę zrobiłam a Was cholernice ani widu ani słychu. W takim razie strzelam focha a kawę sama wypiję 🙁
A ty co tak z samego rana ? Też spac nie możesz??
witch napisał(a):
alawpr napisał(a):
Siedziałam w szafie 😉kasiek79 napisał(a):
jasmar napisał(a):
A małpica noga daję mi się dziś porządnie we znaki. Wzorem Alawpr olewam ją i siedzi sobie na pufie. Także jestem dziś wcześniej-spędziłam dziecka-a co matce też należy się kawałek komputera. Ale nie na długo bo o 20 gra ukochana drużyna najstarszego więc będzie oglądać w necie. A propos grają w Warszawie-Ala może ktoś z Twoich się wybrał????
Nie nikt nie poszedł na mecz,bo wybralismy sie na mazury.Zrobiłam dzis dziecku młodszmu legalne wagary.A ,ze wyjazd był na gumeczce to i dzis wrócilismy póxnym wieczorem.