Złamanie nogi - rehabilitacja
Założył master_44, 28 marca 2007 · 429 106 wyświetleń · strona 930 z 977
jasmar napisał(a):
Dota napisał(a):
Też powinnam umówić się do fryzjera. 🙂
o mnie też fryzjer już "pytał" ale jak mnie zacznie "ścigać" po osiedlu to do niego zajrzę. Mam nadzieję, że nie odstraszyłam Edziag co do czwartku???
ja do swojego ide na początu lutego znowu i umówiłą sie z Marzena ze przyjde już na własnych nogach bez pomocy kul 🙂
Albwik napisał(a):
Ale przez ten czas zrastania zgrubłem 5kg i podobno urosłem.
Bo ty chłopie jeszcze rośniesz ! Dostarczaj organizmowi budulca.
Polamana Kaska napisał(a):
Brawo, Ojacie, dzielna dziewczynka. Wyobrażam sobie, jaka radocha.ojacie napisał(a):
Muszę się pochwalić, byłam na łyżwach, było cudownie, odżyłam wreszcie poczułam się zdrowo, chcę tam wrócić! Nie mogę się doczekać przyszłego poniedziałku, takiej energii mi to dodało!!!!!
Też się w tym sezonie wybieram na łyżwy i mam nadzieję, że wrócę tak uradowana jak Ty. 🙂
prazynka napisał(a):
marchewka napisał(a):
prazynka napisał(a):
Tradycyjnie zajrzałam podczas bezsennej nocy bo jutro, kiedy będziecie pełni sił pedałować, ćwiczyć i się laserować to ja będę miała oczy na zapałkach 😉 dodałam zdjęcia moich wystających drutów Kirschnera, dwa są z góry a dwa od pięty, chyba przez to tak długo mnie nie uruchamiano i tak sobie myślę czy lepsze wyjmowane druty i pół roku o jednej nodze czy śruby na zawsze i szybka rehabilitacja jak u Was.. nurtuje mnie to pytanie niezmiernie... Również pełna sesja RTG z porównaniem logi lewej i prawej łącznie z komentarzami, aby nie było tak grobowo 😉 zmykam spróbować wpaść w ramiona Morfeusza 😉
a jak się masz teraz, udalo się wreszcie zacząć rehabilitacje? czy to sudek powoduje ze te kości takie cienkie? czy wspomaganie się chemią na kości to poprawi co mówią lekarze?
Stoję w miejscu. Biorę leki, laser i pole, kiepsko jest a rokowania trudne do przewidzenia, raczej niekorzystne
kurde i nic lepiej po lekach i zabiegach???
Albwik napisał(a):
Tak, wiem że będzie taki sam. U mnie też co raz lepiej z wyglądem nogi, ale mam czas do 26 stycznia 2010, żeby nadrobić 4cm 🙂
Teraz to u Ciebie pójdze piorunem.
Albwik napisał(a):
Ale przez ten czas zrastania zgrubłem 5kg i podobno urosłem.
to tak jak każdy z nas ja tez bym miała z 5 na plsiei gdybym tak starsznie w szpitalu nie schudła a tak...... wróciła do swojej wagi spzred złamnia no moze mam kilo wiecej tlyko ze etraz zamiast mięsni mam tłuszcz
Albwik napisał(a):
Ale nie wiem czy wróce 1 lutego do szkoły, bo jak 26 mają zamiar wyjmować żelastwo to trzeba potem przez jakiś czas uważać, więc chyba do marca wezme.
A nie mozesz wrócic do szkoły z zelastwem????
Albwik napisał(a):
Jeszcze mieli mi wyjąć w tym grudniu, ale nie chciałem, bo święta nie chce w szpitalu spędzić 🙂 ALe ze schodów bez trzymania barierki, bez kuli (po prostu normalnie) umiem zejść i jestem z tego dumny 🙂
Może to i lepiej, że w styczniu - kość jeszcze bardziej się zrośnie.
Albwik napisał(a):
Jeszcze mieli mi wyjąć w tym grudniu, ale nie chciałem, bo święta nie chce w szpitalu spędzić 🙂 ALe ze schodów bez trzymania barierki, bez kuli (po prostu normalnie) umiem zejść i jestem z tego dumny 🙂
brawo
Albwik napisał(a):
Ale nie wiem czy wróce 1 lutego do szkoły, bo jak 26 mają zamiar wyjmować żelastwo to trzeba potem przez jakiś czas uważać, więc chyba do marca wezme.
Pytałam ortopedy i po usunięciu zespolenia normalnie wystawiane jest zwolnienie lekarskie na 3 tygodnie.
kasiek79 napisał(a):
Albwik napisał(a):
A nie mozesz wrócic do szkoły z zelastwem????
Tzn. 26 stycznia będę miał wyjmowane i trzeba odczekać 😠
Dota napisał(a):
Albwik napisał(a):
Pytałam ortopedy i po usunięciu zespolenia normalnie wystawiane jest zwolnienie lekarskie na 3 tygodnie.
No to do marca będę miał zwolnienie i potem powrót do normalnego życia. Chyba musze niedługo na basen zacząć chodzić, żeby odbudować mięsień 🙂
Albwik napisał(a):
Dota napisał(a):
Albwik napisał(a):
No to do marca będę miał zwolnienie i potem powrót do normalnego życia. Chyba musze niedługo na basen zacząć chodzić, żeby odbudować mięsień 🙂
ja jak tylko zdejme gips to na wzmocnienie mięsni mam zalecenie rowerek stacjonarny i pływalnia
Albwik napisał(a):
Ferie chyba w połowie lutego. Więc po feriach może wróce.
Tak by było najlepiej, rozpoczyniesz nowy semestr już normalnie w szkole z klasą.
Albwik napisał(a):
Ferie chyba w połowie lutego. Więc po feriach może wróce.
a jakie ty województwo to ci pwoiem