Złamanie nogi - rehabilitacja

Założył master_44, 28 marca 2007 · 429 106 wyświetleń · strona 960 z 977

kasiek79

żabka napisał(a):

kasiek79 napisał(a):

Tak sie tylko zastanawiam jak to będzie jak m zdejma gips bo ............................. ja juz bez kul pomykam (nawet dzisiaij doniosłąm kawkę ida bez kul czyli prawie nie kuśtykam bo keidyć bym rozlała) Ciekawa jestem ile lekarz pozwoli mi obciązać noge

Mnie po gipsie kazał 1 lekarz-doktor 20-30kg. 2 lekarz-ortopeda chodzić na maksa .
no tak tlyko ze ty zespolona a ja nie dośc ze nie to do tego wieloodłamowo. I te wszystkei odłamy muszą się trzymac kupy a juz raz była łamana na nowo bo sie przemieszczały wieć tak naprawdę nie minęło 3,5 miesiaca tlyko jakieś 2,5 od odstatwtniego nastawiania 🙂 No ale byc moze ono mi pomogło (tak jak mówiła lekarz) Jutro się okaze
Wiem ze na maksa nie bee mogła bo gdybym mogła to juz 2tyg bym bez gipsu była. A tak zapakował nie w ramach rehabilitacji i szybszego zrostu zebym bez kul chodziła. Juz wtedy pwoeidział ze bez gipsu bęe musiaął baaaaaaaardzo uważać
zabka

kasiek79 napisał(a):

żabka napisał(a):

kasiek79 napisał(a):

Tak sie tylko zastanawiam jak to będzie jak m zdejma gips bo ............................. ja juz bez kul pomykam (nawet dzisiaij doniosłąm kawkę ida bez kul czyli prawie nie kuśtykam bo keidyć bym rozlała) Ciekawa jestem ile lekarz pozwoli mi obciązać noge

Mnie po gipsie kazał 1 lekarz-doktor 20-30kg. 2 lekarz-ortopeda chodzić na maksa .
no tak tlyko ze ty zespolona a ja nie dośc ze nie to do tego wieloodłamowo. I te wszystkei odłamy muszą się trzymac kupy a juz raz była łamana na nowo bo sie przemieszczały wieć tak naprawdę nie minęło 3,5 miesiaca tlyko jakieś 2,5 od odstatwtniego nastawiania 🙂 No ale byc moze ono mi pomogło (tak jak mówiła lekarz) Jutro się okaze
Wiem ze na maksa nie bee mogła bo gdybym mogła to juz 2tyg bym bez gipsu była. A tak zapakował nie w ramach rehabilitacji i szybszego zrostu zebym bez kul chodziła. Juz wtedy pwoeidział ze bez gipsu bęe musiaął baaaaaaaardzo uważać
No tak ,ja z rusztowaniem. Na początek pewnie 50 % masy ciała
pedro

Witam

po dzisiejszej kontroli dowiedzialem sie,że nie zostane skierowany na żadną rehabilitacje, bo w moim przypadku najlepszą rehabilitacją bedzie chodzenie. Troche wydaje mi się to dziwne, że po takim złamaniu nie przewiduje się żadnej rehabilitacji pod fachowym okiem.Nastepną kontrol mam 05 stycznia, także prosze wciagnac mnie na liste.

kasiek79

pedro napisał(a):

Witam
po dzisiejszej kontroli dowiedzialem sie,że nie zostane skierowany na żadną rehabilitacje, bo w moim przypadku najlepszą rehabilitacją bedzie chodzenie. Troche wydaje mi się to dziwne, że po takim złamaniu nie przewiduje się żadnej rehabilitacji pod fachowym okiem.Nastepną kontrol mam 05 stycznia, także prosze wciagnac mnie na liste.

wiesz ja jestem niemal pewna ze mój orto powie to samo i tez juz jestem zdziwiona
kasiek79

żabka napisał(a):

kasiek79 napisał(a):

żabka napisał(a):

No tak ,ja z rusztowaniem. Na początek pewnie 50 % masy ciała
no własnie dlatego tak się zastanawiam ......no ale jutro juz się dowiem 🙂
witch

kasiek79 napisał(a):

witch napisał(a):

Pogoda bardzo "dołkowata" dobrze, że chociaż noga nie dokucza.
Kasiek jutro Twoja "godzina prawdy" - buty już przygotowane ???

tak tak kochana własnie się od rana krzatam po mieszkaniu pakują siebie i dzieciaki na 2 tyg do Białego. Mam nadzieje ze tym razem wszystko pójdzie po mojej mysli i bedę mogła zostać zeby się rehabilitować. A buty oczywiscie jak osttanio spakowane po dwa 🙂
Na pewno wszystko pójdzie dobrze bo czemu miałoby tak nie iść ????? Kasiek a jak dasz nam znać jak zakończyła się kontrola ? Przez 2 tygodnie to my tu oszalejemy bez wieści od Ciebie.
Tak jak i Edziag - zamilkła na amen. Zakneblowano ją czy cóś ?
witch

pedro napisał(a):

Witam

Na moim też wymusiłam siłą rehabilitację (której jeszcze nawet nie zaczęłam) wychodzi z założenia, że samo się naprawi przy obciążaniu i dużej ilości ruchu.
witch
Ale mnie bierze jakaś cholera. Miejsca sobie nie mogę znaleźć i wszystko mnie wkurza. Chyba zrobię tak jak z Alwpr robi Jej rodzina (jak podpadnie) - zamknę się w szafie i przesiedzę ciężki czas.
Do**ta

Jutro ma swój dzień Kasiek79

Dota napisał(a):

13.12.2009r Alawpr

16.12.2009r Dota

17.12.2009r Aurora

21.12.2009r Żabka

22.12.2009r Prażynka i Motocyklista

28.12.2009r Witch

04.01.2010r Marchewka

05.01.2010r Pedro

07.01.2010r Jasmar

15.01.2010r Aga-ka16

26.01.2010r Albwik - usunięcie zespolenia

16.02.2010r LillaKorn

Dopisałam co trzeba ale proszę zgłosić jeśli jeszcze kogoś na liście brak.
kasiek79

witch napisał(a):

kasiek79 napisał(a):

witch napisał(a):

Pogoda bardzo "dołkowata" dobrze, że chociaż noga nie dokucza.
Kasiek jutro Twoja "godzina prawdy" - buty już przygotowane ???

tak tak kochana własnie się od rana krzatam po mieszkaniu pakują siebie i dzieciaki na 2 tyg do Białego. Mam nadzieje ze tym razem wszystko pójdzie po mojej mysli i bedę mogła zostać zeby się rehabilitować. A buty oczywiscie jak osttanio spakowane po dwa 🙂
Na pewno wszystko pójdzie dobrze bo czemu miałoby tak nie iść ????? Kasiek a jak dasz nam znać jak zakończyła się kontrola ? Przez 2 tygodnie to my tu oszalejemy bez wieści od Ciebie.
Tak jak i Edziag - zamilkła na amen. Zakneblowano ją czy cóś ?
ja u rodziców mam neta wic nie ma problemu Jak byla w długim gispie to było mi trudno się do niego dostać 🙂 teraz nie ma problemu Tylko musze się z tata dzielić bo on dłużej ode mnie siedzi przy kompie 🙂 Tak więc dam znac od rodziców co i jak i na bierząco będe informowała co powiedzieli sportowi no i jak rehabilitacja
kasiek79

witch napisał(a):

Ale mnie bierze jakaś cholera. Miejsca sobie nie mogę znaleźć i wszystko mnie wkurza. Chyba zrobię tak jak z Alwpr robi Jej rodzina (jak podpadnie) - zamknę się w szafie i przesiedzę ciężki czas.

mnie to nosi od jakiegoś czasu. Ale to tyka bomba któa maz wczoraj skutecznie rozładował 🙂 hehe

kasiek79
TAk tak jutro mój dzien i.... nastepna wizyta albo jeszcze w tym roku albo już za 5 tyg bo tak jak zawsze za 4 tyg (wypada akurat 5 stycznia) dzieciaki mają choinke w przedszkolu. Więc nie ma szans zebym ..................... a nie własnie wpadłą na pomysł ze przeciez moge jechac z męzem na jeden dzien bez dzieciaków............... e no to moze i za 4 tyg nastepna wizyta. Zobaczymy co mój na to powie czy zwiekszy mi częstotliwosc czy zmniejszy???????????? Ja byłą u swojego już dwa razy a Ala cały zcas czeka swoją wizytę
marchewka

pedro napisał(a):

Witam

to bardzo dziwne, bez fachowej opieki można sobie nie poradzić z powrotem do prawidłowego chodzenia, poza tym oprócz chodzenia zawwsze się ma parę usterek w innych miejscach niz noga do naprawy więc ja sobie nie wyobrażam. ale może Ty tylu zniszczeń nie doznałes więc może lekarz wie co robi, ja bym to skonsultowała
kasiek79

marchewka napisał(a):

pedro napisał(a):

Witam

to bardzo dziwne, bez fachowej opieki można sobie nie poradzić z powrotem do prawidłowego chodzenia, poza tym oprócz chodzenia zawwsze się ma parę usterek w innych miejscach niz noga do naprawy więc ja sobie nie wyobrażam. ale może Ty tylu zniszczeń nie doznałes więc może lekarz wie co robi, ja bym to skonsultowała
wiesz co aj podejrzewam ze to podobna sytuacja co u mnie. J aiem ze bee potzrebowała rehabilitacji......... bo nawet sportowi mi to mówili A mój daje "sygnały" ze pbejde się bez niej. Nie wiem moye si mzl i jutro wzpisye mi skierowanie ale to watpliwe.Znajomi (ci rehabilitanci) mówią że w PSK żadko kiedy dają skeirowania na rehabilitajce. Wychodzą z zalozenia "pacjencie radx sobie sam tak i jak i sam se poradzies z połamaniem się". Nie wiem jak to będzie u mnie ale czue ze podobnie. DObrze ze w porę trafiął do sprotowych i do tcyh zanjomych bo cały zcas nie mam rozruszanego kolana (ponad mieisac bez gipsu udowego i ja po fizjoterapii - a nic mi to nie dało)
kasiek79
dobra wszystko spakowane posprzatane poprasowane więc etraz tlyko czekam na męza jak wróci z roboty jedziemy po dzieciaki do przedszkola i..................... do Białego
pedro

marchewka napisał(a):

pedro napisał(a):

Witam

Pomimo tego że lekarz prowadzacy zabraniał wszystkiego od 3 ciego mc od złamania mozna powiedziec, że lecze się na własną reke, pod okiem rehabilitantów. Najpierw pole magnetyczne potem krio terapia z jonoforezą i masaże stawu skokowego. Pomału, małymi krokami wychodze na prostą i jakos dam sobie rade. Podejście lekarzy do spraw rehabilitacji jakie jest to każdy wie, tylko co z osobami które naprawde potrzebują pomocy!
kasiek79

pedro napisał(a):

marchewka napisał(a):

pedro napisał(a):

Witam

Pomimo tego że lekarz prowadzacy zabraniał wszystkiego od 3 ciego mc od złamania mozna powiedziec, że lecze się na własną reke, pod okiem rehabilitantów. Najpierw pole magnetyczne potem krio terapia z jonoforezą i masaże stawu skokowego. Pomału, małymi krokami wychodze na prostą i jakos dam sobie rade. Podejście lekarzy do spraw rehabilitacji jakie jest to każdy wie, tylko co z osobami które naprawde potrzebują pomocy!
a on wie o twoich zabiegach????????????? bo ajk nie to moze widzi postęp " jak sam sie rehabilitujesz tlyko chodząc" i dlatego zostawił ciebie bez zabiegów skoro tak dobrze chodzenie na ciebie wpływa
pedro
o zabiegach nic nie wie, poprawe widac dopiero od momentu chodzenia bez ortezy i obciążania nogi.
kasiek79

pedro napisał(a):

o zabiegach nic nie wie, poprawe widac dopiero od momentu chodzenia bez ortezy i obciążania nogi.

no to jestem ciekawa co mój mi powie. ja też czekam ze od jutra jak mi zdejmie gips będzie juz tlkyo lepiej

pedro

kasiek79 napisał(a):

pedro napisał(a):

no to jestem ciekawa co mój mi powie. ja też czekam ze od jutra jak mi zdejmie gips będzie juz tlkyo lepiej

ok to czkamy do jutra(:

kasiek79
ok to ja spadam. jak nie odezwe sie dzisiaj to jutro też późnym wieczorem jak wróce od wszystkeich lekarzy A do sprotowych ide pewnie na 20 jak ostatnio
aga-ka16

Dota napisał(a):

Jutro ma swój dzień Kasiek79

Dota napisał(a):

13.12.2009r Alawpr
16.12.2009r Dota
17.12.2009r Aurora
21.12.2009r Żabka
28.12.2009r Witch
04.01.2010r Marchewka
05.01.2010r Pedro
07.01.2010r Jasmar
26.01.2010r Albwik - usunięcie zespolenia
16.02.2010r LillaKorn

Proszę zgłosić jeśli kogoś na liście brak.

Moja kontrola 15 stycznia! Jakoś nie pali mi się do niej..... 🙁
prazynka
Dzień dobry, wczoraj wzięłam nowy lek na sudeka i po nim dopiero wstałam, MASAKRA, dalej mi się chce spać
pedro
to chyba dobrze Prazynko, przynajmniej teraz moze troche odespisz
zabka

prazynka napisał(a):

Dzień dobry, wczoraj wzięłam nowy lek na sudeka i po nim dopiero wstałam, MASAKRA, dalej mi się chce spać

Znaczy się Prażynko wyspałaś się porządnie?

prazynka
Nie wyspałam, nadal mi się chce spać, spać i jeszcze raz spać, idę więc dalej spać i zajrzę później 🙂
zabka

prazynka napisał(a):

Nie wyspałam, nadal mi się chce spać, spać i jeszcze raz spać, idę więc dalej spać i zajrzę później 🙂

Kolorowych snów!!!

marchewka

prazynka napisał(a):

to chyba dobrze, bo miałaś problemy ze spaniem?

alawpr
Jasny gwint...dziewczyny moja fryzjerka złamala nogę....Właśnie zadzwoniono do mnie zeby odwołac wizytę!!!!!!! Nie wiem czy mam sie śmiac czy płakac???
zabka

alawpr napisał(a):

Jasny gwint...dziewczyny moja fryzjerka złamala nogę....Właśnie zadzwoniono do mnie zeby odwołac wizytę!!!!!!! Nie wiem czy mam sie śmiac czy płakac???

Jezu! Ty bez fryzu,ona w cierpieniach ,chyba płakać🙁